Skip to main content

Gymlessen

CBS het Lichtpunt is gevestigd in een scholencampus in de nieuwbouwwijk Portland in Rhoon. Met de andere 2 scholen in de campus maakt het Lichtpunt gebruik van de sportzaal aan de Beurs. De zaal kan door middel van een tussenwand worden gespitst. Op maandag, woensdag en donderdag zijn de gymlessen van het Lichtpunt. De zaal is tegen over de school en grenst aan het schoolplein. Na de verbouwing van 2013 is de dependance van het Lichtpunt tegen de sportzaal aangezet en is het mogelijk om binnendoor de sportzaal de school in te gaan en omgekeerd.

In de sportzaal zijn per zaal 2 kleedruimtes beschikbaar en een docentenkleedkamer.

Regels en afspraken

Rondom de lessen bewegingsonderwijs zijn er enkele afspraken opgesteld om de kwaliteit en de veiligheid van de lessen te vergroten.

Kleding

Sporten en dus ook gymmen doe je in sportkleding. Het dragen van sportbroek en sportshirt is verplicht. In de gymzaal is het verplicht binnensportschoeisel te dragen. In verband met de veiligheid wordt door de vakleerkrachten bewegingsonderwijs geadviseerd stevige schoenen met rubberzool te dragen.

Tijden en kleedkamer

De groepsleerkrachten zorgen dat de leerlingen voor aanvang van de les zijn omgekleed. Nadat de voorgaande groep de zaal heeft verlaten geeft de vakleerkracht het teken aan de volgende groep om de zaal te betreden.
De groepsleerkrachten zijn verantwoordelijk voor de orde en veiligheid in de kleedkamers. Kleren en tassen dienen te worden opgehangen aan de daarvoor bestemde haakjes. Schoeisel staan onder de bankjes.

Blessures en ziekte

Wanneer een kind een blessure of ziekte heeft dient dit via een briefje bij de vakleerkracht bewegingsonderwijs bekend te worden gemaakt. Samen met de leerling zal dan worden gekeken aan welke onderdelen van de les wel kan worden deelgenomen of dat de leerling een andere rol krijgt binnen de les.

Sieraden en waardevolle spullen

Het dragen van sierraden is tijdens de gymles niet toegestaan. Sierraden en waardevolle spullen kunnen bewaard worden in eigen tas, in de klas of in de kleedkamer van de vakleerkracht. De school stelt zich niet aansprakelijk voor het verlies van waardevolle spullen.

De vakleerkrachten

Er zijn twee fulltime vaste vakleerkrachten bewegingsonderwijs op het Lichtpunt. Dit zijn Tim van Calmthout en Emma Herrewijnen. Zij vormen samen de vaksectie bewegingsonderwijs.